Η άνοδος της ακροδεξιάς και το μέλλον της Ευρώπης - unControl : unControl
unControl

καλναζ1508769158

«Η άνοδος της ακροδεξιάς και το μέλλον της Ευρώπης» είναι ο τίτλος συζήτησης που διοργανώνει τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου η πρωτοβουλία κατοίκων «Συνεργοί με την Ηλιούπολη».

Ομιλητές της εκδήλωσης είναι οι Κώστας Δουζίνας, κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών και Τεχνών του Birkbeck College και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Κωστής Παπαϊωάννου, εκπαιδευτικός, τ. πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, και Αποστόλης Στασινόπουλος, από την πρωτοβουλία «Συνεργοί με την Ηλιούπολη».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εκδήλωση φιλοδοξεί να πάρει μέρος στον διάλογο που έχει ανοίξει σχετικά με την επικινδυνότητα της δράσης της ακροδεξιάς συνολικά στην Ευρώπη, η οποία κατασκευάζει ένα κλίμα απομονωτισμού, αυταρχισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων.

«Επιλέγουμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη θέλοντας αφενός να εξετάσουμε το φαινόμενο συνολικά και αφετέρου να καταδείξουμε τους κινδύνους που δημιουργεί το κλίμα εθνικής εσωστρέφειας που παράγει η ακροδεξιά στροφή», υπογραμμίζουν.

Η εκδήλωση γίνεται με αφορμή το δικαστήριο -στις 2 Νοέμβρη- για την καταδρομική επίθεση από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Συνεργείο το 2013 (βλ. «Τα μηνύματα που «καίνε» τον Λαγό», Εφ.Συν. 01.09.2016 / «Βουλευτικά τάγματα εφόδου», Εφ.Συν. 07.02.2017), με τους διοργανωτές να καλούν στις 9 το πρωί στα δικαστήρια της Ευελπίδων (Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο).

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη (Σοφοκλή Βενιζέλου 146 και Μαρίνου Αντύπα).

Κατηγορίες: Out & About, TOP
    • unControl

unControl unControl