unControl

ousman 3

Η επαναδραστηριοποίηση της φασιστικής ομάδας που έχει πραγματοποιήσει δεκάδες αιματηρές επιθέσεις σε Πακιστανούς εργάτες γης από τον Αύγουστο του 2016 κινητοποίησε τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, που έσπευσαν να στείλουν μήνυμα μη ανοχής στη ρατσιστική βία.

Ο Νίκος Τόσκας συναντήθηκε χτες με το θύμα της επίθεσης στον Ασπρόπυργο, τον Ασφάκ Μαχμούντ, που δέχτηκε άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο με σιδηρογροθιές από πέντε μαυροντυμένους άντρες την ώρα που εργαζόταν στο χωράφι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμία ανοχή σε φασίζουσες πρακτικές και υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία.

Το θύμα συνοδευόταν από τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα, Τζαβέντ Ασλάμ, που έχει παίξει κομβικό ρόλο στην καταγραφή και την ανάδειξη των ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο, και τον υπεύθυνο του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Λάμπρου, ο οποίος είχε επισκεφτεί την περιοχή την άνοιξη μαζί με κλιμάκιο του κόμματος.

Τον Ασφάκ Μαχμούντ επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι στο σπίτι του αδελφού του στο Αιγάλεω, όπου φιλοξενείται μέχρι να αναρρώσει, ο Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος, ώστε να μην κινδυνεύουν με σύλληψη οι μετανάστες χωρίς χαρτιά που πηγαίνουν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν ρατσιστική επίθεση.

«Η κυβέρνηση θα προστατέψει όλους τους ανθρώπους, είτε είναι Ελληνες είτε μετανάστες, και η Αστυνομία οφείλει να βρει τους δράστες. Δουλειά όμως του ελληνικού λαού είναι να αποδοκιμάσει και να εμποδίσει τέτοιες ρατσιστικές δολοφονικές ενέργειες», υπογράμμισε ο κ. Μουζάλας.

Αν και ο νόμος για την ιθαγένεια περιλαμβάνει διάταξη που απαγορεύει τη σύλληψη και διοικητική κράτηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά που έχουν πέσει θύματα ή είναι μάρτυρες ρατσιστικών εγκλημάτων, η Αστυνομία Ασπροπύργου έχει συλλάβει μετανάστες που πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλουν την επίθεση σε βάρος τους.

Σε άλλη περίπτωση, αστυνομικοί του Ασπροπύργου περίμεναν έξω από το Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν θύμα ρατσιστικής επίθεσης, και το συνέλαβαν τη στιγμή που βγήκε, με την πεταλούδα από τον ορό περασμένη ακόμα στο χέρι του.

Μπάτσοι και ναζί – το ίδιο μαγαζί (;;)

Παρόμοιο ζήλο δεν φαίνεται να έχει επιδείξει η Αστυνομία για τη σύλληψη των δραστών. Οπως καταγγέλλουν αυτόπτες μάρτυρες, αστυνομικοί είχαν στα χέρια τους τούς δράστες μιας επίθεσης, αλλά τους άφησαν να φύγουν ύστερα από παρέμβαση συγγενών και φίλων τους, που είχαν σπεύσει και αυτοί στο σημείο της επίθεσης.

Η φασιστική ομάδα αλώνιζε για μήνες στην περιοχή, ενώ τον Μάιο επιτέθηκε με καδρόνια, πέτρες και φωτοβολίδες στη μαζική αντιφασιστική διαδήλωση που πραγματοποίησε στην περιοχή η ΚΕΕΡΦΑ.

Μετά τη διαδήλωση, υπήρξε πογκρόμ με επιθέσεις τη νύχτα σε σπίτια μεταναστών.

Ακολούθησε δεύτερη μαζική αντιφασιστική διαδήλωση τον Ιούνιο στην περιοχή, ύστερα από την οποία υπήρξε εντονότερη παρουσία των αστυνομικών στους δρόμους, γεγονός που, όπως φαίνεται, οδήγησε στην προσωρινή αναστολή της δράσης της ομάδας.

Ωστόσο, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν νέες επιθέσεις, με αποκορύφωμα την ιδιαίτερα άγρια επίθεση του Σαββάτου, που ενεργοποίησε τα ανακλαστικά των αρμόδιων υπουργών.

Ο κ. Μουζάλας επισκέφτηκε στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα» και το θύμα της δεύτερης ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης που έγινε το Σάββατο, στην περιοχή Λαμπρινή.

Πρόκειται για τον Ουσμάν Μοχάμεντ, εργαζόμενο σε εστιατόριο, ο οποίος δέχτηκε την άγρια επίθεση 10-12 ατόμων.

Κλιμάκιο του Τμήματος Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας επισκέφτηκε στο νοσοκομείο το θύμα, προκειμένου να του πάρουν κατάθεση.

Ωστόσο, αυτό δεν έγινε δυνατό, καθώς δεν υπήρχε διερμηνέας και ο κ. Ουσμάν δεν μιλά καλά ελληνικά.

Κατηγορίες: News, TOP
    • unControl

unControl unControl