Στο εδώλιο την Τετάρτη ο χρυσαυγίτης Γιαννόγκωνας - unControl : unControl
unControl

_mg_490214731500491510668737

Εκδικάζεται το πρωί της Τετάρτης η έφεση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Γιαννόγκωνα, για επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στην Πετρούπολη στις 8 Οκτωβρίου 2011. Την ίδια ώρα, σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου εκδικάζεται η υπόθεση, καλεί η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Πρωτοδίκως ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού για την επίθεση σε βάρος μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μάλιστα, ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, όπως αναφέρει η Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι αυτός ο οποίος είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση.

«Να πάνε φυλακή όλοι οι δολοφόνοι νεοναζί»

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο, σημειώνοντας ότι «η έφεση εκδικάζεται όταν στη δίκη της Χρυσής Αυγής οι προστατευόμενοι μάρτυρες, πρώην μέλη του μορφώματος, αναδεικνύουν τον ναζιστικό εγκληματικό χαρακτήρα της».
«Διεκδικούμε να μπει τέλος στη δράση των ταγμάτων εφόδου, να κλείσουν τα γραφεία-ορμητήρια, να πάνε φυλακή όλοι οι δολοφόνοι νεοναζί», καταλήγει στο κάλεσμά της η ΚΕΕΡΦΑ.
Κατηγορίες: News, TOP
    • unControl

unControl unControl